İnternet Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle sık sık karşılaştığımız ve proje toplantılarımızın bel kemiğini oluşturan bu soruya yanıt vermek istedik. Doğru kurgulanmış ve halk arasında “İyi bir web sitesi” olarak nitelendirilen İnternet sitelerinde aşağıdaki şartların sağlanmış olması gereklidir.

İnternet sitenizin grafik arayüzü, kullanılan renkler, menü ve erişim yapısı, programlama altyapısı kullanıcı dostu olarak oluşturulmalıdır. Peki nedir bu sık sık duyduğumuz kullanıcı dostu kavramı?

Web sitenizin ana sayfası ve modüllerin giriş sayfaları hazırlanırken, günlük iş planı içerisinde en çok ihtiyaç duyulan bilgilerin bütünsel bir biçimde özetlenmesine özen gösterilmesi, sitenizi ziyaretçi profilinin kararlaştırılması sonrası bu profile en yatkın bir yapının gezinti akışı da göz önüne alınarak hazırlanması durumudur. Bu durumda İnternet sitenizi ilk kez ziyaret eden kullanıcılar, sitenizi daha önce de ziyaret etmişcesine kolay bir şekilde aradıkları içerikleri kolayca bulup, zaman ve efor kaybetmeksizin bilgiye ulaşırlar.

Özgün Tasarım

Web tasarımı özgün ve amacına uygun olmalıdır. Bir başka deyişle işinize ve İnternet sitesinin amacı ve kapsamı doğrultusunda kurgulanmalıdır. İnternet milyonlarca internet sitesinin var olduğu bir okyanus.

İnternet sitenizin özgünlüğü tasarım ve içerik yönünden sağlanmalı. Özellikle içerik tasarımı adı verilen bu hizmet sayesinde internet siteniz, arama motorlarında rakiplerinizin üzerinde yer alacaktır.

İnternet sitelerinde kullanılan gereksiz başlık ve firmayı tam olarak anlatmayan içerik ve resimler İnternet sitenizin ziyaretçileri kaybetmesine ve bu durumda bir fayda sağlamaması anlamına gelecektir. İnternet sunumunuzun başarılı olması, içeriğin doğru olarak ifade planlanması ve kurgulanması neticesinde gerçekleşecektir.

Erişebilirlik

Uluslararası İnteraktif Medya olarak PHP tabanlı web standartlarını uygulamaktayız. Bunun yanı sıra son güncelleme ile google arama motoru tarafından da kriterler arasında önemli bir yer kaplayan mobil erişim, başka bir deyişle responsive web design, internet sayfanızın sayfasını her bilgisayar ve tarayıcıda(ie8, firefox, opera, vb..) ya da cihaz (PC, tablet, IOS ya da android tabanlı mobil cihazlarda) açabilmesini, içerisinde dolaşabilmesini sağlamakta, tasarımın sorunsuz ve kurumunuza yakışır bir görsellikle sergilenmesini sağlamaktadır.

Hızlı Yükleme

İnternet Sitenizin hızlı yüklenmesi (sayfanın açılış hızı) doğru bir biçimde oluşturulduğu, yazılım içerik ve görsel oranlarının optimize edildiği anlamına gelir. Google kriterleri arasında da yer alan bu durum özellikle İnternet bağlantı hızının yetersiz olduğu ya da mobil ağlarla erişim sırasında da büyük önem taşımaktadır

Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motorlarının optimizasyonu ya da nam-ı değer SEO çalışmalarında hedef alınan aramam motorunun algoritmasını bilmek, bu algoritmanın tercih ettiği yapıya yakın bir internet sitesi tasarlamak, sitenizde mevcut olan her sayfanın, arama motorları tarafından indekslenebilir yapıda oluşturulmaları ile mümkün olmaktadır.

İnternet Sitesi Tasarımı ve Sayfa Ebadı:

Günümüzde bilgisayar ekranlarında kullanılan çözünürlük 800×600 ve 1024×768 pixel aralığında olmaktadır. Bununla birlikte mobil cihazlar ve 24″ ve üzeri PC Monitörleri (ekranları) sayesinde internet sitenizi ziyaret edenler, ekranının 2 katı resimler ya da büyük puntolu yazılar ile karşılaşmamalı. İnternet siteniz mümkün olduğunca geniş bir çözünürlük yelpazesinde doğru çalışacak yeterlilikte hazırlanmalıdır.