Online Tanıtım için Video Kullanımı

Arama Motoru Optimizasyonu ya da kısaca, SEO:
Video, her türlü İnternet kampanyası için harika bir seçenek. Özellikle de SEO, online videonun özellikleri ve gücünden büyük ölçüde faydalanıyor. YouTube videoları Google aramalarının üst sıralarını zorluyor ve Google’la arasındaki bağlantılar sayesinde videolarınızın meta data ve sosyal aktivitesi, Google aramalarında en üst sıraya girmenizi sağlayacak güçte bir SEO konumunu sağlıyor.
Eğer kurumsal tanıtım filminiz söz konusu SEO gücünü mevcut SEO stratejinizle birleştirirseniz, arama kampanyanız hem videonuzun, hem de anahtar sözcük ve tümcelerinizin web’de sıralanmasından fayda sağlamış olacak.

E-mail ile Pazarlama

Güncel haber, haber bültenleri ve web seminerleri şeklindeki e-mail pazarlama zor bir strateji olabilir. Özellikle de html formatındaki e-postaların görünürlüğünü engelleyen e-posta sağlayıcılar düşünüldüğünde açma ve tıklama oranınızı arttırmak için doğru konu başlıklarını bulmak her zaman kolay olmayabilir. Ancak video bu zor strateji konusunda imdada yetişerek, çok daha olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Geçmişte video e-posta mesajlarında eklemeyle ilgili zorluklar ve irili ufaklı diğer konulardan ötürü seyrek olarak kullanıldı. Bununla birlikte günümüzde bu sıkıntıların birçoğu ortadan kalktı ve video kullanarak e-posta pazarlama kampanyalarınızın başarısını birkaç basit taktik sayesinde arttırabilirsiniz.En basitinden kullanıcılarınızı doğrudan videonuzun bulunduğu alana yönlendiren tıklanabilir resimli bağlantıların yanı sıra sadece konu başlığına büyük harf ve parantez içerisinde “video” sözcüğünü eklemeniz bile mesajınızın açılma oranını yükseltebilir.

Bu yöntem kulağa gerçek olamayacak kadar güzel geliyor olabilir, fakat sadelik her zaman işe yarar.

Sosyal Medya Pazarlaması

Sosyal medya sitelerindeki internet pazarlama stratejinizin bir parçası olarak video kullanımı, henüz keşfedilmemiş hedef kitleler ve potansiyel müşterilere ulaşmanın ve onlarla iletişim kurmanın harika bir yoludur. Sosyal medyanın kapsamı videolu içerikle etkileşim kurmak söz konusu olduğunda son derece faaldir ve videonuzu ve pazarlama mesajınızı önceden ulaşılamayan online kullanıcılarla paylaşmanıza yardımcı olur.

Bir video linki ya da herhangi bir bağlantının etkisi, paylaşıldıkça ve izlendikçe katlanır ve gerek sosyal medya sitelerinde, gerekse arama motorlarında o oranda yüksek profilli bir yer edinir. Bu da sosyal hedef kitleler tarafından görülme oranını ve beraberinde etkileşimi arttırarak, etkileyici bir sürekli izlenme döngüsünü yaratır.

Dönüşüm

Rasgele internet kullanıcılarını hayati bir potansiyele dönüştürmek, özellikle de pek çok ziyaretçinin sitenize şöyle bir uğrayıp çıktığı bir ortamda, hiç de kolay değildir.İlgi çekici içeriği video şeklinde getirip, onu web sitenizde yayınlayarak, sitenizden kaçan ziyaretçi sayısını anında düşürebilir ve rastgele ziyaretçilerin web sayfalarınızda kalma süresini uzatabilirsiniz.

Ancak sadece ilgi çekici içerik üretmekle kalmamanız gerekiyor. Bir kere hedef kitlenizin ilgisini çekmeyi başarmışsanız ve onu sürdürmek istiyorsanız, onları o çok arzu edilen potansiyele de dönüştürmeniz şart.

Bunu yapmak içinse videonuzun içeriğinin doğrudan kullanıcıları istediğiniz online lokasyona yönlendirmek için sade, fakat etkili bir çağrıda bulunmasını sağlamalısınız. Böylelikle sitenizin dönüşüm oranını büyük oranda arttırabilir ve benzer, ilgi çekici ve eğitici video içerikleri oluşturarak diğer site içi hedeflerinize de ulaşma potansiyelini elde etmiş olursunuz.

İşletmenizi daha da ileriye taşıyacak kısa film formatındaki kurumsal tanıtım filmleri hakkında daha kapsamlı bilgi almak ve ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için bizimle iletişim kurabilirsiniz.