Facebook nesline özel bisiklet

Gün geçtikçe, Sosyal Medyanın iletişim mecralarını bir yenisi ekliyor. Buna en güzel güncel örneklerden bir tanesi de internete bağlanan kavram bisiklet “E-Jalopy”.

Bisiklet dünyanın en büyük bisiklet fuarı Eurobike 2011′de ilk kez görücüye çıktı.

Dünyanın sayılı bisiklet fuarlarından olan Eurobike 2011 Almanya‘nın Friedrichshafen kentinde düzenlendi. Fuarın ilgi odağı ise ilk kez sergilenen, kavram bisiklet “E-Jalopy” oldu. Firmanın, ”Facebook kuşağının bisikleti” olarak lanse ettiği bisiklet, sürücünün diğer bisikletçilerle iletişim kurmasına olanak veriyor.

Sürücüsüne ait değerleri ölçüyor, sorulan sorulara yanıt veriyor

E-Jalopy, Massachussets Teknoloji Enstitüsü’nden Michael Lin ve MTB Cycletech adındaki İsviçreli bisiklet üreticisi firmasından Butch Gaudy tarafından tasarlanıp, geliştirildi.

Bisikletin arka aksında akü, motor ve elektronik alıcılardan oluşan bir yapı yer almakta Bu yapı bisikletin hızı, kat edilen mesafe, yoldaki karbonmonoksit, toz ve polen miktarı ölçümleyebildiği gibi yerleştirilen Smartphone (bir akıllı cep telefonu) vasıtasıyla sürücü bisikleti ile iletişime geçebiliyor.

“E-Jalopy” binicisinin merak ettiği ”Kaç kalori tükettim?“, “Arkadaşlarım nerede?”, “Dün nereye park etmiştik?“, “Daha az polen ve toza sahip yol hangisi?” gibi sorulara yanıt verebiliyor.

E-Jalopy, aynı modeli kullanan bisikletçiler kendi aralarında bir sosyal ağ oluşturmalarına da olanak sağlıyor. Böylelikle bu sürücüler birbirlerini kolayca bulabiliyor, belli bir güzergahı yarış mesafesi kabul edip birbirleriyle yarışabiliyorlar. Bunun dışında sürücünün belirli bir mesafede kendi derecesini kaydedip bunu geliştirmeye çalışması da mümkün.

AR-GE çalışmalı sürmekte olan bisikletin 2012 yılında pazara çıkması tasarlanıyor. Bisikletin tahmin edilen satış fiyatı ise özelliklerine göre 3.000,00 € ve üzeri olacak gibi.