Avrupa İletişim Konferansı bu yıl İstanbulda

Birincisi 2005 Senesinde Hollanda Amsterdam’da gerçekleştirilen Avrupa İletişim Konferansı‘nın dördüncüsü bu sene İstanbul’da gerçekleşiyor.

24-27 Ekim 2012 tarihlerinde yapılacak olan ECC-2012 toplantılarında “sosyal medya ve global sesler” konusu masaya yatırılacak.

Avrupa İletişim Konferansı (European Communication Conference-ECC), Avrupa İletişim Araştırmaları Derneği (European Communication Research Association-ECREA) ve İLAD’ın (İletişim Araştırmaları Derneği’nin) işbirliğinde düzenlenecek ve konferansta “Sosyal Medya ve Global Sesler” konularında tartışma panelleri gerçekleştirilecek.

Konferans Başkanı, İLAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, konfresanta günümüz sosyal medya ve yerel olanakların ayrıntılı biçimde ele alınacağını söyledi. Konferansa “İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) olarak, ECC-2012’nin İstanbul’da yapılması konusunda adaylık sürecinin olumlu sonuçlanması mutluluk vericidir. Çoğunluğu Avrupa’dan olmak üzere dünyanın her yerinden gelecek yaklaşık 1000 iletişim akademisyenini kentimizde ağırlamak, çağımızın en önemli evrensel konularının ilk sıralarında yer alan “iletişim sorunlarının” etraflıca tartışılmasını, bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmasını sağlamak açısından büyük önem arz etmektedir. Konferansın ana teması olan Sosyal Medya ve Global Sesler konusunda değerli eserler vermiş ve dünyaca tanınmış iletişim profesörleri konferansın çağrılı konuşmacılarıdır.“ Uluslararası alanda tanınmış bine yakın uzman ve akademisyenin katılacağını belirten Türkoğlu şunları söyledi:

Konferansa globalizmin kültürel boyutuyla ilgili çalışmalarıyla tanınan UCLA öğretim üyesi Douglas Kellner, IAMCR (Uluslar Arası İletişim Araştırmaları Derneği) başkanı Annabelle Sreberny, yurttaş medyası ile alternatif medya yaygınlaşmasında önemli katkısı bulunan Kolombiyalı Clemencia Rodriguez, global ve uluslararası medya konularında birikimi olan İngiltere’de Westminster Üniversitesinde Hint Medya merkezi yöneticisi Daya Thussu da katılacak.